Hallo allemaal,
Ik zat mij eens af te vragen welke mensen hier een talenstudie volgen? En welke dan? Op de Hogescholen (Nederland) word je met een taalstudie zoals Frans of zo, een docent (keuze uit eerstegraads en tweedegraads dacht ik). Op de universiteit studeer je de taal, maar word je niet direct een docent (wel als je daarvoor zou kiezen).
Nu vroeg ik mij af wat hiervan de voor- en nadelen zijn? Naast het praktische en theoretische gedeelte (aangezien dat nummer een verschil is tussen hogescholen en universiteiten).
Maar verder ook het volgende: op een Hogeschool kies je voor een taal als Nederlands, Engels, Frans, Duits... talen die leerlingen op scholen krijgen of kunnen krijgen. Maar geen studie naar alleen literatuur bijvoorbeeld. Terwijl de Universiteiten dit wel aanbieden; Taalwetenschap en Literatuurwetenschap. Wat is daarin dan het grootste verschil (dus tussen een taalstudie op de Universiteit en zo'n studie als Taalwetenschap).
In België (ik heb alleen naar de Universiteit in Brussel gekeken geloof ik) studeer je taal op een heel andere manier; dan kun je drie talen kiezen waar je dan de cultuur en literatuur en kennis van leert. (Nu ben ik zelf een Nederlander, dus ik heb dit puur van internet hoor ^^).
Ik vroeg me af waar je naar kijkt, als je een Talenstudie wilt studeren. Waar let je op? Wat zijn de grootste verschillen en wat heb je aan de verschillende studies? Of zijn er mensen die een Talenstudie kiezen, naast een andere studie (een taal studeren in deeltijd of zo) en waarom dan precies? Is dat goed te doen, of is het heel zwaar?
Het zou leuk zijn als er reacties kwamen, want ik ben heel erg nieuwsgierig!