Moderator: physicalattraction
Waar blijft deze massa?Ja, als je bijvoorbeeld water splitst in waterstof en zuurstof (wat energie kost) heeft de materie die je overhoudt een grotere massa dan het water waar je mee begon.
Ja, als je bijvoorbeeld water splitst in waterstof en zuurstof (wat energie kost) heeft de materie die je overhoudt een grotere massa dan het water waar je mee begon.
Ik denk dat hij bedoelt dat de energie-inhoud van de deeltjes groter worden en daardoor een grotere massa krijgen, alhoewel denk ik dat die energie die je toevoegt niet in het atoom zelf worden opgenomen maar dat die extra energie nodig is om de waterstof moleculen van zuurstof atomen te splitsen, dus blijft de massa net hetzelfde als ervoor ...Hoe kan het een grotere massa hebben?Rogier schreef:Ja, als je bijvoorbeeld water splitst in waterstof en zuurstof (wat energie kost) heeft de materie die je overhoudt een grotere massa dan het water waar je mee begon.
Doordat je potentiële energie in massa hebt omgezet. 2 waterstof moleculen (2 x H2) en 1 zuurstof molecuul (O2) wegen samen meer dan 2 watermoleculen (2 x H2O).Hoe kan het een grotere massa hebben?
Het is mogelijk om materie om te zetten in energie, maar is het ook mogelijk om energie te "condenseren" naar materie?
Verbrandt men het hout, dan komt energie vrij en de massa van het hout verdwijnt met slechts een klein overblijvend gedeelte in as.
Is het dus noodzakelijk om de nodige energie te gebruiken voor het omgekeerde effect.Tja je zegt het eigenlijk een beetje verkeerd. Er wordt veel energie omgezet in een beetje massa. Vandaar ook dat de atoombom zo krachtig is (er wordt massa omgezet in energie, en dat beetje massa wordt een hoop energie, wat weer zorgt voor de krachtigheid)