Nu probeer ik manieren te bedenken om energie en voedsel te maken zonder dat het je al te veel tijd kost. Eerst zat ik te denken aan de ouwe manier van gewoon een tuintje hebben met groenten/fruit en een koe voor het vlees. Dat is echter een vrij dom idee, want niemand wil zoveel tijd kwijt zijn daar aan. Bovendien, als je daar geen tijd aan hoeft te besteden dan houd je meer tijd over voor dingen die het leven waard maken.
Ik heb al een aardig lijstje van dingen die in dat huis energie opwekken, maar ik heb nog geen idee hoe je geautomatiseerd voedsel zou kunnen maken. Het voedsel is namelijk klimaat-gebonden dus als je een keer slecht weer hebt is je "oogst" mislukt en heb je niets te eten. Dus je zou een soort kas moeten hebben in je huis ofzo, maar dat kost volgens mij ontiegelijk veel energie, wat je eigenlijk niet kunt verspillen.
Anyways, om even op het punt te komen, ik zet hier het lijstje neer van manieren om energie en voedsel te maken en ik zou het heel fijn vinden als jullie ook ideeën noemen. Het is niet erg als het een beetje futuristisch is, want het zal nog jaren duren voor ik dit project echt ga proberen te realiseren.
Energie:
- zonnepanelen
- windmolens
- geothermische energie
- een vloer die energie haalt uit voetstappen (bestaat echt)
- warmte energie omzetten in stroom, kan volgens mij, handig in de zomer?
- papier-afval verbranden
- uit ons rioolwater kun je energie halen mbv bacteriën
- aangepaste fitnessapparaten zou je volgens mij met zware dynamo's kunnen maken ipv gewichten
- Uit poep en gft-afval kun je volgens mij gas halen wat je weer kunt verbranden
- De buitenlucht kun je laten condenseren en je hebt water
- Alles wat nat is (rioolwater?) kun je destilleren en daar zijn tegenwoordig al super zuinige apparaten voor
- Weggegooid eten en gft-afval en poep kun je misschien als mest gebruiken voor nieuwe planten die je laat groeien
Eigenlijk kan bijna alles geautomatiseerd, zelfs als we dat nu nog niet kunnen dan kunnen we dat in de toekomst hoogstwaarschijnlijk wel.
[edit] Ohja, ik ben ook wel geïnteresseerd in hoe je het beste energie opslaat voor een lange termijn (alsin, een half jaar). In de winter kun je namelijk een stuk minder energie maken (minder zon en wind en warmte). Een supergrote accu is niet zo handig denk ik, want accu's lopen toch altijd langzaam leeg? Ik zat dus te denken aan een chemische energiedrager, dus hebben een hoge energiedichtheid en verliezen niet langzaam hun energie. Alleen een chemische energiedrager "opladen" is volgens mij minder efficiënt. Waterstof is aan de ene kant handig omdat je dat weer direct om kunt zetten in elektriciteit zonder tussenstappen. Aan de andere kant is waterstof onhandig aangezien het juist een hele lage energiedichtheid heeft. Hier zou ik ook wel graag discussie over zien.