Kris Hauchecorne schreef:De resultante van de zwaartekracht ligt ook binnen dit heelal. Alles trekt elkaar aan, een vectoriële resultante zou dus trouwens nul geven.
Massa en enrgie zijn twee verschijningsvormen van hetzelfde, ze zijn onafscheidelijk. Welke meer op de voorgrond treedt kan dus inderdaad veranderen zodat de verhouding massa/energie inderdaad kan veranderen. De referentie die genomen wordt om de uitzetting van het heelal te beschrijven is die van objecten ten opzichte van elkaar: gemiddeld genomen bewegen objecten van elkaar weg. Die waarneming vindt je overal in het heelal. Daarom is het onzin te spreken over het middelpunt.
Dat is iets van de balon-vergelijking: dat is een 2D-simulatie van een heelal. Als je punten op de ballon zet en je blaast hem op bewegen die uit elkaar, waar op het ballonoppervlak (=2D-heelal) zit dan het middelpunt? En het ballonoppervlak is het strakgespannen heelal dat de uitzetting tegenwerkt: naar welk middelpunt op het ballonoppervlak is de resultante dan gericht?
Het vervelende van dit model is dat het een soort middelpunt geeft dat buiten het heelal ligt: wiskundig gezien heb je dat middelpunt niet nodig en kan je de kromming perfect beschrijven zonder dat middelpunt. Aangezien we niet weten of er buiten dit heelal uberhaupt iets bestaat is het een beetje onzinnig te spreken over dat middelpunt waar je toch niks mee kan en dat je toch niet kan vinden.
Als men uitgaat van de Big Bang.....En deze kende al massa en zwaartekracht,dan bevonden wij ons in een trechter.....niet in een ballon....De versnelling die dan plaats vind aan de rand van het heelal kan dan een gevolg zijn,van massa die achter de zwaartegolf wordt na getrokken.De onderlinge aantrekkings kracht neemt hierdoor ook steeds verder af....Maar dit geldt ook voor de zwaartegolf die zich nog steeds aan de rand van het heelal bevind en uitdijt.Zie het zoals een bootje dat achter een watergolf wordt meegetrokken.Het heelal ziet er dan meer zo uit..... / En niet zo..... ( )
Willem de Sitter heelal /
http://www.eddyechternach.nl/artikelen/heelal.html
Zouden wij of ons heelal......Mischien wel eens een inteferatie kunnen zijn van 2 gigantische zwaartegolven.......
De Franse natuurkundige De Broglie behoorde rond 1920 tot de langzaam groeiende groep mensen die het fotonidee serieus namen. Hij ging zelfs nog een stuk verder. Op grond van symmetrie suggereerde hij dat als licht een dubbel karakter had, golf en deeltje, waarom materie dan niet ook? Hij stelde voor de analogie met lichtgolven door te trekken naar materie en kwam zodoende tot de veronderstelling dat materiedeeltjes een golflengte moeten hebben, die net als bij fotonen gelijk zou moeten zijn aan
λ= h / p
waar p = mv de impuls is van het deeltje, en h de constante van Planck.
Met deze veronderstelling was hij tevens in staat een verklaring te geven voor het bestaan van discrete energieniveaus in atomen. Volgens de Broglie kwamen deze niveaus overeen met staande golven van de elektronen.
Hoe zit dat dan met zwaartekrachts golven....... 8)
Stel......Energie is ook >>>> E=Mg2