Velen van jullie zullen wel ooit van Wessel di Wesseli gehoord hebben; ik zag hem zelf 20 jaar geleden als bij Sonja Barend en ging het weekend daarop naar twente om hem bezig te zien; wie schetst mijn verbazing dat intussen niet eens iemand een modelletje geprutst heeft om te bewijzen dat je de opwaartse kracht in luchtbellen onder water (die werken als aan hemelse katrolletjes gehangen gewichten hoewel de laatsten dankzij het nadeel minder aggregatieflexibel te zijn natuurlijk nooit meer omhoog te krijgen zijn) niet met aanvuurbare sleehonden en tembare karrepaarden kan vergelijken. .. .. of wel soms?
http://www.skepp.be/discussieforum/viewtop...pic.php?p=24641 ongeveer halverwege deze pagina heeft poetpiet een relaas gepoot waarop ook al bedroevend weinig en slechts ongenietbare repliek te bespeuren valt (punten voor poging tot grappig zijn niet meegerekend); een volgens mij prettig leesbare versie staat hier: http://members.lycos.nl/vadercats/voorjaar05.htm; ik hoop dat we hierover kunnen praten.
Hoe creeer je op grote diepte luchtbellen?
Op het ogenblik twijfel ik tussen een gesloten luchtcirculatie en drukopbouw om ze op grote diepte weer op/in een of ander bellenbehuizel los te laten.
Waar ik van jullie knappe koppen hulp voor vraag is met het volgende:
Is de luchtdruk van aaneengeschakelde luchtbellen een gemiddelde van de druk in de bellen op de verschillende diepten waarop ze zich bevinden of overal gelijk aan de druk in de bel op grootste diepte?? Kun je met de opwaartse kracht van twintig of dertig zulke luchtbellen een hobermannetje open trekken?
http://images.google.com/images?q=hoberman&hl=nl&lr=