Goede morgen,
Al drie maanden lekt ons nieuwe binnenzwembad! Een van de mogelijke oorzaken die we nader willen onderzoeken is de capiliiare werking van het bad. Daarom zouden we graag meer inzicht van deskundigen verkrijgen over de exacte werking van dit fenomeen en of/in hoeverre dit de oorzaak van het lekken zou kunnen zijn. Al vele andere oorzaken zijn onderzocht en hebben tot nog toe helaas geen oplossing geboden.
Feiten:
Bad is bekleed met folie (dus geen tegelbad). Achter het folie zit stucwerk.
Bad is 9,5 lang bij 4,5 meter breed en heeft een diepte van 1,44 (hoogte waterspiegel).
Tegels in de zwembadruimte van 60 x 60 cm, waarvan de onderste tegel 8 cm onder de waterspiegel uitkomt. Achter de onderste tegel loopt het folie 21 cm omhoog. Dus te overbruggen door de capillaire werking is 13cm. Tussen het tegelwerk en het folie zitten diverse speciale kitten om het 100% waterdicht te krijgen.
Voegen van de tegels zijn conform standaarden in natte zwembadruimten.
Onze vraag:
Is het mogelijk om met 8cm tegelrand onder water een dusdanige capillaire werking te hebben die 13 cm weet te overbruggen zodat een andere ruimte (de technische ruimte en cementen dekvloer) ruim 300 liter water in 12 uur weet te lekken?
We horen graag uw visie! Ook zouden we geholpen zijn met een website of telefoonummer van een specialist in deze materie.
Vriendelijke groet
Wim en Anne-Marie