dinges_CF
Artikelen: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: di 11 okt 2005, 20:51

salmonella

Hoe ontstaat salmonella eigenlijk? Ik heb gelezen dat het voedsel circuit een belangrijk onderdeel hiervan is. (veevoer > consumptievlees > mens > water > akkebouw > veevoer). En hoe word het proces van het ontstaan van salmonella versneld?

Kan iemand mij dit beter uitleggen hoe het precies zit?
Roy van Heesbeen
Artikelen: 0
Berichten: 740
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 12:26

Re: salmonella

Salmonella is altijd al aanwezig is in de darmen van de meeste dieren.

Van dat voedselcircuit heb ik eigelijk nog nooit gehoord..

Bij het proces van stal na de consument kan de Salmonella bacterie zich sneller voortplanten als de omstandigheden beter zijn ( hoge temperatuur enz.)

Als vlees goed gekoeld wordt, en goed hygiënisch behandeld wordt, dan kan de bacterie zich veel moeilijker voortplanten.

Misschien kan je op google wat meer info vinden over het voedselcircuit
Gebruikersavatar
biochemiefreak
Artikelen: 0
Berichten: 2.330
Lid geworden op: wo 17 aug 2011, 08:31

Re: salmonella

Met de voedselkring loop waarbij de predatoren extra gif stoffen binnen krijgen van de prooidieren heeft naar mijn inziens helemaal niets met salmonella te maken.

klik voor een figuur

Het proces wordt versneld door de gunstige invloedsfactoren zoals inderdaad temperatuur maar ook voedingsbodems en luchtsamenstelling. meer info

Salmonella is gewoon aanwezig in de darmen van dieren. En buit de darmen kan het schadelijke gevolgen hebben voor andere organismes.

MvG Ron
citrobacter
Artikelen: 0
Berichten: 39
Lid geworden op: wo 08 jun 2005, 17:23

Re: salmonella

Zolang je je (besmet)vlees goed bakt, en je maag genoeg maagzuur vormt mag er geen probleem zijn. Dan zal Salmonella species het niet halen tot in je darmen of erger tot in je bloedbaan.

Terug naar “Immunologie en microbiologie”