Wij moeten voor een opdracht het citroenzuurgehalte in spa citron berekenen, zoals zovelen.
Wij hebben de volgende gegevens uit onze proef gekregen:
Proef 1:
Beginwaarde van de buret: 25,00 mL
Omslagpunt titratie: 36,00 mL
Verschil t.o.v. beginwaarde buret: 11,00 mL
De pH-waarde van de oplossing: 9,3
Proef 2:
Beginwaarde van de buret: 10,00 mL
Omslagpunt titratie: 21,10 mL
Verschil t.o.v. beginwaarde buret: 11,10 mL
De pH-waarde van de oplossing: 9,2
In de buret zat 0,1 M natriumhydroxide en in de maatkolf 30 mL 0,013 M citroenzuur.
zelf hebben we net berekend dat we 0,011mol NaOH hebben gebruikt, maar we komen niet verder als dat.. iemand tips/ideen? we lezen ook ergens dat we iets met de pKz moeten doen, is dat iets? kan iemand ons met de volgende stappen op weg helpen?