ArcherBarry schreef: ok als het voorwerp wordt besmet dan kan het van alles zijn.
Maar dat maakt het ook makkelijker. Je hoeft waarscheinlijk niet bang te zijn voor hele gevaarlijke organismen dus kan je organismen als Aspergillus flavus, Cl. botulinium, etc al afschrijven.
A. flavus zou het mss niet zijn, maar op groenten en fruit vind je in regel meer schimmels dan bacteriën. Dat gaat hem dan meestel om Aspargillus en Penicillium sp.
Je kan dus zeker een sabouraud inzetten (of kan je geen testen uitvoeren?). Voor bacteriën te isoleren kan je dan om te starten een BHI inzetten. Als er groei is kan een gramkleuring je verder helpen, om bepaalde testmedia aan te wenden (maar opnieuw, kan je testen?).
Voor bacteriën zijn Clostridum en Bacillus sp. ook niet uitgesloten hoor. Zijn typische grond saprofieten, die bij lage temperatuur kunnen groeien.
Mijn grootste vraag is echt of het om een bacterie moet gaan? Een schimmel lijkt me meer waarschijnlijk.