Gebruikersavatar
In physics I trust
Artikelen: 0
Berichten: 7.390
Lid geworden op: za 31 jan 2009, 08:09

doorlaatkarakteristiek

Men heeft onderstaande doorlaatkarakteristiek. Daarmee kan men, uitgaande van een niet beïnvloede (=ideële) kortsluitstroom I_p (van prospective); de piekwaarde vinden van de stroom die de zekering in het slechtste geval doorlaat, voor een bepaalde arbeidsfactor.
doorlaatkarakteristiek
doorlaatkarakteristiek 798 keer bekeken
Via de stootfactor weet men dat 2.8*I_eff de grootste waarde is die I_D dus kan bereiken. Vermits er steeds een zekere weerstand in de leidingen zit en dergelijke, stelt men dat 2.5*I_eff de maximumwaarde is die kan worden doorgelaten.

De doorlaatkarakteristiek bereikt dan ook, wanneer de kortsluitstroom begint te vloeien, deze maximumwaarde vooraleer er wordt uitgeschakeld. Echter, wordt er een voldoende grote stroom getrokken, dan zal deze piekwaarde zelfs niet bereikt worden, omdat de de stroom-warmte-impuls zo groot is dat de zekering al in werking treedt (kan men nagaan op I²t-grafieken).

Maar ik vraag me af welke parameter, fysische grootheid, ... de helling is die na de knik volgt? Onder welke naam moet men hiernaar zoeken in tabellen,... Hoe is deze gedefinieerd, hoe kan men deze berekenen, of volgt hij uit testen?

Alvast bedankt!
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

Terug naar “Elektrotechniek”