Sinds kort loop ik stage bij een snoepfabriek. De opdracht houdt in dat ik onderzoek moet doen naar voorraadverschillen van suiker en glucose. Er wordt in dit geval meer gebruikt dan er wordt afgeboekt. Elke maand moet er een aantal ton extra worden afgeboekt om de fysieke en administratieve voorraden weer gelijk te laten lopen. Het is de bedoeling dat de verschillen zoveel mogelijk worden geminimaliseerd.
Ik heb de afgelopen tijd een paar metingen gedaan, maar dit geeft puur de theoretische waarde aan van suiker en glucose in een (snoep)deeg. Mijn vraag is dus nu, hoe kom ik achter de werkelijke verhouding van suiker en glucose. Er moet wel bedacht worden dat het vrij lastig is om de productie een uur stil te leggen bijvoorbeeld dat er geannalyseerd kan worden. Is hier een specifieke meetapparatuur voor of iets dergelijks om de verhouding te meten? Of misschien een meetinstrument wat nauwkeurig de doorstroom van deze grondstoffen in de leidingen zijn?
Misschien heeft er iemand nog een ander idee hoe ik dit kan onderzoeken.