Phys schreef:Als je
\(\phi=0\)
invult, krijg je
\(r=\frac{p}{1+q\cos(0)}=\frac{p}{1+q}\)
Right?
Gelukkig heb ik een rekenfoutje ontdekt.
De laatste regels van het bewijs moeten zijn
\(T = \int_{0}^{T}dt = \int_{0}^{2\pi} \frac{r^2}{c}\ d\phi = \frac{p^2}{c}\int_{0}^{2\pi} \frac{d\phi}{(1+q\cos(\phi))^2}\ d\phi = \frac{2\pi p^2}{c(1-q^2)\sqrt{1-q^2}}\)
\(T^2 = \frac{4\pi^2 p^4}{c^2(1-q^2)^3} = \frac{4\pi^2 p^3}{gM(1-q^2)^3}\)
Nu is
\(T^2\)
evenredig met
\( \left(\frac{p}{1-q^2}\right)^3\)
en volgens
http://farside.ph.utexas.edu/syntaxis/syntaxis/node9.html is
\( \frac{p}{1-q^2}\)
de halve afstand tussen het meest linkse en meest rechtse punt van de ellips.