ArcherBarry schreef:
hmm ik zal dan maar niet over mijn werk beginnen.
Doe dat dan maar niet.
Enkele jaren geleden waren we een paar dagen te gast bij een stel. Zij was een onbestemde manager bij deze of gene multinational, hij een biochemicus, dagelijks bezig met pulken in slachtafval om daaruit moleculen te isoleren die dan mogelijk konden nagebouwd worden om in te zetten als synthetische smaakstof.
Op zich niks mis mee, maar het verhaal over het isoleren van varkensendeldarmepitheel, terwijl we gebogen zaten over een prima maaltijd, was er net iets teveel aan...
Zijn madamme heeft zich naderhand uitgebreid verontschuldigd: "mijn man is erg bevlogen en zeer intensief met zijn werk bezig. Soms verliest hij uit het oog dat niet iedereen daar zo tegen aan kijkt als hij".
Uiteraard hebben we de verontschuldiging als volkomen overbodig afgewimpeld: "erg interessant, wat je man doet. En hij doet zijn werk blijkbaar erg graag. Dat is niet iedereen gegeven!".
Maar die grandioze cote à l'os zal nooit meer hetzelfde smaken...