Beste leden, ik heb een vraag omtrent het gebruik van inductie bij het ontwerpen van een keukentoestel.
Het concept: De behuizing is een glazen kom waarin zich boven en onderaan 2 verwarmingselementen bevinden. Daartussen zitten 2 roosters waar het voedsel op/ tussen wordt geplaatst. Het geheel wordt dan op een inductieplaat gezet, waarna de verwarmingsplaten gaan gloeien. Op deze manier kan de gebruiker alle onderdelen in de vaatwas steken. Het ontwerp moet bestaan uit recycleerbare materialen, Tefal en siliconen zijn hierdoor minder geschikt.
Enkele vragen:
-Algemene mening (mogelijke problemen)
-Is het mogelijk om met de bestaande inductieplaten (de kracht) om een dunne plaat van een paar mm te laten gloeien (zoja welk materiaal is aan te raden)?
-Is het mogelijk om de bovenste plaat ook nog voldoende te laten gloeien (aangezien deze verder van de bodem verwijderd is)
- De roosters zullen waarschijnlijk ook niet uit een geleidend materiaal mogen gemaakt worden of deze gaan ook gloeien (of enkel lichtjes opwarmen afhankelijk van het metaal?)
-Kan een inductieplaat ook andere doeleinden hebben dan verwarmen, voorbeeld iets laten bewegen (motor), magneet aantrekken(slot).
Stel dat het geheel zou werken op een inductieplaat van 1800W- 220V
Bedankt om de tijd te nemen voor alles eens door te nemen en hopelijk kunnen jullie me wat gerichte info geven.
mvg