kenneth vs
Artikelen: 0
Berichten: 1
Lid geworden op: di 29 mar 2011, 21:06

Inductie in keukentoestel

Beste leden, ik heb een vraag omtrent het gebruik van inductie bij het ontwerpen van een keukentoestel.

Het concept: De behuizing is een glazen “kom” waarin zich boven en onderaan 2 verwarmingselementen bevinden. Daartussen zitten 2 roosters waar het voedsel op/ tussen wordt geplaatst. Het geheel wordt dan op een inductieplaat gezet, waarna de verwarmingsplaten gaan “ gloeien”. Op deze manier kan de gebruiker alle onderdelen in de vaatwas steken. Het ontwerp moet bestaan uit recycleerbare materialen, Tefal en siliconen zijn hierdoor minder geschikt.

Enkele vragen:

-Algemene mening (mogelijke problemen)

-Is het mogelijk om met de bestaande inductieplaten (de kracht) om een dunne plaat van een paar mm te laten gloeien (zoja welk materiaal is aan te raden)?

-Is het mogelijk om de bovenste plaat ook nog voldoende te laten gloeien (aangezien deze verder van de bodem verwijderd is)

- De roosters zullen waarschijnlijk ook niet uit een geleidend materiaal mogen gemaakt worden of deze gaan ook gloeien (of enkel lichtjes opwarmen afhankelijk van het metaal?)…

-Kan een inductieplaat ook andere doeleinden hebben dan verwarmen, voorbeeld iets laten bewegen (motor), magneet aantrekken(slot).

Stel dat het geheel zou werken op een inductieplaat van 1800W- 220V

Bedankt om de tijd te nemen voor alles eens door te nemen en hopelijk kunnen jullie me wat gerichte info geven.

mvg

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
ZVdP
Artikelen: 0
Berichten: 2.097
Lid geworden op: za 16 jul 2005, 23:45

Re: Inductie in keukentoestel

Verplaatst naar Praktische en overige technische wetenschappen
"Why must you speak when you have nothing to say?" -Hornblower

Conserve energy: Commute with a Hamiltonian

Terug naar “Praktische en overige technische wetenschappen”