Goedemorgen,
Ik ben bezig met mijn thesis, deze richt zich op participatieve processen.
Momenteel ben ik bezig een theoretical framework te maken, maar ik heb het gevoel dat ik kennis mis om deze daadwerkelijk te maken.
Ik heb 2 deelvragen die ik wil verwerken in het theoretical framework. De eerste richt zich op groepsdynamiek in de achterban van een stakeholder.
Theorien die ik daarbij wil gebruiken zijn: vertrouwen, groupthinking, framing, need to belong.
Wat vinden jullie van deze theorieen? En is het de bedoeling dat ik over deze theorien iets ga schrijven binnen het theoretical framework?
Voor mijn tweede deelvraag vind ik het heel lastig om theorien te bedenken. Deze deelvraag gaat o.a. over het bepalen van consensus bij de vertegenwoordiger en de achterban van een stakeholder. Soms kunnen de vertegenwoordigers aan tafel wel consensus bereiken met andere stakeholders. Maar hoe bepaal je of de consensus er werkelijk is, (in welke mate ze het eigenlijk eens zijn met de beslissing die genomen wordt, want dit is van invloed op de manier hoe het gecommuniceerd wordt naar de achterban) en hoe bepaal je consensus bij de achterban?
Weet iemand aan welke theorie ik deze deelvraag op kan hangen?
Ik hoop dat iemand tips heeft over een theorie die te gebruiken is. Of een boek weet dat gaat over consensus bij participatieve processen.
Bij voorbaat dank.