Ik heb een tijd geleden veel verse ananas in 2 dagen op en had toen ineens behoorlijk last van mijn mond. Alsof je tong in de fik staat. Het zijn zeer waarschijnlijk de eiwit splitsende enzymen die mijn tong en slijmvlies van mijn mond aangetast hebben. Het heeft wel 2 weken geduurt voordat de pijn redelijk weg was en eigenlijk ben ik vanaf die tijd erg gevoelig voor een aantal producten. Zo kan ik eigenlijk geen paprika chips meer eten want dan heb ik er ook weer direct last van. Dus dat eet ik niet meer (bepaalde merken zijn erger, het zullen de sterke kruiden wel zijn, want eiwit splitsende enzymen zitten daar niet in). Verder weet ik dat kiwi ook stijf staat van de eiwit splitsende enzymen en dus die raak ik ook niet meer aan.
Toch zit er nog wel wat in mijn dieet waar die rot enzymen ook veel inzitten want ik ben er nog lang niet van verlost.
Wie heeft er een lijstje met producten die ik moet laten staan?
Wie kan mij vertellen welk enzym het is zodat ik beter kan uitzoeken waar het inzit?