Hallo,
Ik ben deze zomer op vakantie geweest naar Frankrijk en daar heeft mijn moeder een ongelukje gehad.
Dat heeft een flinke bloeduitstorting op haar been net onder haar knie veroorzaakt, doordat ze bloedverdunners slikt kreeg ze een grotere zwelling dan normaal.
Ze is naar het ziekenhuis geweest en die schreef haar een antibioticakuur voor een week voor (ik weet zo even niet meer welke, 't is alweer een paar weken terug), maar ik zie zelf hier de noodzaak niet van in?? Omdat we geen van allen goed Frans kunnen spreken/verstaan, en de Fransen weigeren om Engels te spreken, hebben we geen duidelijkheid hierover kunnen krijgen. We gingen er uiteindelijk maar vanuit dat ze er wel een goede reden voor zouden hebben, zij zijn immers de experts..
Maar.. het laat mij nog steeds niet helemaal los. Ook omdat ik geinteresseerd ben in de microbiologie. Vooralsnog dacht ik dat antibiotica alleen wordt voorgeschreven bij infecties/ontstekingen, omdat deze de vermenigvuldiging van bacterien tegengaat?
Mijn moeder had zéker geen infectie, ze had geen open wond, alleen een fikse zwelling door de bloeding.
In Frankrijk wisten ze niet te benoemen wat het was, maar de huisarts in Nederland kon vertellen dat het om een bloeding op de slijmbeurs ging.
Ik weet dat er in NL voor het voorschrijven van antibiotica veel strengere regels gelden dan in Frankrijk met het oog op het resistent worden van bacterien.
Toch ben ik benieuwd of er een verklaring kan worden gegeven aan waarom mijn moeder voor een bloeding antibiotica moest slikken?