Beste moderators van het Wetenschapsforum,
Is het mogelijk om bestrijdingsmiddelen of resten ervan aan te tonen op fruitsoorten en groenten? Aangezien de concentratie bestrijdingsmiddelen niet enorm groot zal zijn, leek het ons erg moeilijk. Maar met bepaalde apparatuur is het dan wel aan te tonen? Het gaat om de volgende producten: rode paprika, andijvi, courgette, trostomaat, broccoli, perssinaasappelen, appels, bananen, peren en kiwi's. Natuurlijk hoeven we ze niet allemaal te doen, maar uit deze producten zouden wij er graag een aantal willen onderzoeken. Daarnaast zijn er enorm veel soorten bestrijdingsmiddelen. Ik heb opgezocht dat Lambda-cyhalothrin een veelvoorkomende is, maar op verschillende soorten groenten en fruit zullen vast veel verschillende zitten. Hebben jullie misschien enig idee of dit onderzoek mogelijk is, en zo ja wat dan de beste onderzoeksmethode is? We kunnen onderzoek doen bij de Universiteit van Amsterdam, en daar hebben ze vast geavanceerde apparatuur ter beschikking.
Met vriendelijk groet,
Roosara