disclaimer: dit antwoord heeft betrekking op de situatie in Nederland. Ik zag te laat dat de vraag over Belgisch recht ging, maar vond het zonde om het getypte te verwijderen. De situatie in België
kan anders zijn.
In zijn algemeenheid is melden dat iets op eigen risico is nagenoeg inhoudsloos.
Aansprakelijkheid is geregeld bij wet. Heel kort verwoord is degene die een overeenkomst aangaat (bijvoorbeeld: de organisator van een evenement) aansprakelijk voor de uitvoering van die overeenkomst, inclusief eventuele schade die het gevolg is van de uitvoering van die overeenkomst. Een bedinging die de wederpartij (de deelnemer) uitsluit van zijn wettelijke recht op schadevergoeding is in principe nietig. Daar staat tegenover dat van die wederpartij ook wat dingen worden verwacht. Kort gezegd: Als de schade het gevolg is van opzet of roekeloos gedrag van de deelnemer, dan kan hij "fluiten naar zijn geld"
Van de organisator wordt dus sowieso verwacht dat hij voorzorgsmaatregelen treft om schade te voorkomen. Van de deelnemer wordt verwacht dat hij van die voorzorgsmaatregelen gebruikmaakt. Wat van wie wordt verwacht verschilt per geval, maar
dit document geeft een mooi overzicht van de richtlijnen die daarbij gelden.
Maar goed, de belangrijkste vraag die hier speelt is of er überhaupt sprake is van een overeenkomst. Ik denk het niet. Wat ik van geocaching heb begrepen is er geen sprake van een organisator en een deelnemer.
Als jouw actie eruit bestaat om op een website een paar coördinaten te plaatsen met de mededeling dat het gezochte boven in een boom hangt, dan ben jij met degene die op zoek gaat geen enkele overeenkomst aangegaan.