http://lightspeedzero.wordpress.com/2012/07/27/in-welk-referentiekader-bewegen-fotonen/
Voor fotonen ( licht) bestaat er geen tijdsverloop. Als een foton van A naar B zou reizen dan maakt het niet uit wat de afstand tussen A en B is, op de klok van een foton duurt iedere reis exact 0 seconde. Hoe kan er sprake zijn van beweging als er geen tijdsverloop is.? Tijdsverloop kun je enkel meten middels beweging/verandering. Beide zijn niet aanwezig voor licht.
Voor het licht is het heelal sinds de oerknal dus niet gegroeid, want er is geen tijdsverloop voor licht. Volgens de metingen in ons interiaalstelsel is het heelal juist wel (versneld) aan het uitdijen. Dit gaat om de lege ruimte, niet om de hemellichamen die daarin aanwezig zijn.
Mijn vragen hierbij:
- Heeft het uitdijen van het heelal te maken met het vertragen van de materie? Dat de hemellichamen een vaste maat blijven houden lijkt mij te komen doordat de valversnelling een vaste waarde bijft houden. Alle materie beweegt ten opzichte van elkaar waardoor de valversnelling op afstand kan verminderen en daardoor het heelal versneld kan uitdijen.
- Is materie onstaan door de big bang, of is dit juist de oorzaak hiervan? Massa betekend een vertraging ten opzichte van de lichtsnelheid en dus een ander interiaalstelsel.
Bovenstaande ideeën heb ik nou een tijdje in mijn hoofd. Zie ik met bovengenoemde iets wat niet kan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties hier op.