Gebruikersavatar
Hendrik Bloemert
Artikelen: 0
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 18 feb 2015, 16:43

Agar-poeder

Ik heb een vraag over Agar-poeder.
Ons pws gaat over bacteriegroei in de mond.
We hebben op een gegeven moment bacteriën opgekweekt met agar poeder.
 
Mijn vraag is nu:
Waarom wordt het gekozen voor Agar? En niet voor een andere stof?
Wat heeft agar voor (een) eigenschap(pen) dat het gebruikt wordt?
 
M.v.g H.Bloemert
Timmoty
Artikelen: 0
Berichten: 247
Lid geworden op: di 04 mar 2008, 18:56

Re: Agar-poeder

Wikipedia geeft hierover wel een heldere uitleg: http://en.wikipedia.org/wiki/Agar#Microbiology
Waarschijnlijk zou je in plaats van agar best wel iets anders kunnen gebruiken, echter een groot voordeel van agar is dat het stabiel blijft en niet wordt verteerd door bacteriën. Maar heb je een andere "gel" en de juiste voedingstoffen dan zou ik geen reden weten waarom dat niet zou werken.
Gebruikersavatar
Kravitz
Artikelen: 0
Berichten: 3.963
Lid geworden op: ma 05 okt 2009, 21:46

Re: Agar-poeder

Opmerking moderator

Verplaatst naar het vakforum voor microbiologie.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

Terug naar “Immunologie en microbiologie”