We weten allemaal het verband tussen massa, kracht en versnelling: F=M x a en mbt zwaartekracht F=M x g met g=9.81m/s^2 op aarde.
Volgens de speciale relativiteitstheorie en het equivalentieprincipe is de zwaartekrachtsversnelling g op het aardoppervlak niet te onderscheiden (even afgezien van getijdenkrachten) van een zelfde versnelling g die je in de ruimte zou ondergaan in een versnellende raket. mbt zwaartekracht zit daar een diepere theorie achter dat massa van een planeet de ruimtetijd kromt en dat bewegende massa's gewoon rechtdoor gaan in die gekromte ruimte, maar om die massa's dan rechtdoor te laten gaan moet je de zwaartekracht compenseren met een andere kracht en dat is dat feiteljk het gevoel dat je kracht moet uitoefenen om iets op zijn plek te houden en dat heet dan zwaartekracht. Het is dan logisch dat om 2 x de massa op zij plek te houden je ook 2 x de kracht nodig hebt.
Maar voor een versnellend object waarbij F=M x a geldt vroeg ik me af of daar ook nog ergens een dieper onderliggend effect is. is de a zijnde de verhouding tussen kracht en massa bv op de een of andere manier verbonden met de kromming van de ruimtetijd door massa waaruit volgt g=zwaartekracht/Massa?
Voor mijn gevoel kan het geen toeval zijn dan als a gelijkgemaakt wordt aan g=9.81 m/s^2 dat je dan precies dezelfde kracht krijgt.