Hallo allemaal,
Ik moet een onderzoeksplan opstellen over hoe je vitamine C kan berekenen aan de hand van DCPIP. Hiervoor heb ik mijn inspiratie van deze bron gehaald: http://www.humble-bee.nl/vitC.pdf . Hier zeggen ze dat de mol massa van DCPIP 326,11 is, volgens mijn berekening is de mol massa 268,1. Het bizarre is dat ik de berekening van humble-bee al op 3 sites heb teruggevonden dus ik vreest dat ik fout zit. Ligt het misschien aan het toegevoegde azijnzuur?
Kan iemand mij helpen hoe je het vitamine C gehalte bepaalt. Je voegt 250 mL gedestilleerd water aan 46 mg DCPIP toe. Het vruchtensap heeft een volume van 10 mL. Ik heb al zowel de molaire concentratie (0,00069 mol/L) en de massa concentratie (0,184 g/L) van DCPIP berekent. Ik weet niet hoe het nu verder zit als er bv. 1 mL DCPIP-opl uit de buret nodig was om het vruchtensap met azijnzuur rood te kleuren.
Als iemand mij kan helpen laat het mij alsjeblieft weten want ik zit helemaal vast.