Wouter_Masselink schreef:Als arts kan je er ook voor kiezen om wetenschappelijk onderzoek te gaan. Het is niet voor niks dat mensen die geneeskunde studeren (iig in NL) een wetenschappelijke stage moeten lopen.
Farmacie ligt wel meer in het onderzoek gebeuren, maar ook hiervoor geld: er zijn veel verschillende mogelijkheden.
In België niet. Als je als arts in België al onderzoek gaat doen dan nog zal je normaal gesproken beginnen als 'gewoon' arts en tijdens jouw opleiding een beurs aan moeten vragen. Met die beurs wordt de specialisatie dan verlengd met een aantal jaren en in die jaren combineer je het onderzoek met de specialisatie.
bio-ingenieur is meer gericht op alle wetenschappelijke onderzoek op planten gericht (meestal toch)
[rr]
Ik heb van verschillende bio-ingenieurstudenten gehoord dat dat een misverstand is. Inderdaad was bio-ingenieur vroeger landbouwwetenschappen.
Het is niet voor niets dat ze deze naam gewijzigd hebben.
Ja, een bio-ingenieur kan zich met planten bezig houden maar hij kan bijvoorbeeld eveneens onderzoek doen naar een hi-tech apparaat voor de mens.
Hoe dan ook, het is de moeite waard om je er in te verdiepen, het ligt allemaal min of mee in hetzelfde hoekje.
laat je in ieder geval goed informeren, en doe wat jou het leukste lijkt
Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens.
Kies niet te snel, praat eens met mensen die zo'n studie volgen enz.
Nog eventjes een waarschuwing over biomedische wetenschappen. Ik heb van veel studenten gehoord (ik doe geneeskunde en ken daarom aardig wat studenten die BMW doen) dat je moet doctoreren om zelfstandig onderzoeker te kunnen worden. Als je niet doctoreert, omdat de cijfers niet goed genoeg zijn bijvoorbeeld (geloof mij, je moet zeer hard werken om bij deze studie goede cijfers te halen), dan ga je hetzelfde werk doen als de laboranten die de hogeschool hebben gedaan.
Het is maar dat je het weet.