Gebruikersavatar
Wien Ee
Artikelen: 0
Berichten: 3.135
Lid geworden op: wo 19 okt 2005, 14:54

Koken is dodelijk

De kankerremmende eigenschappen van broccoli, spruitjes, bloemkool en andere Brassica-soorten gaan grotendeels verloren wanneer je de groente te lang kookt.


Lees meer C2W
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.
Gebruikersavatar
Bart
Artikelen: 0
Berichten: 7.224
Lid geworden op: wo 06 okt 2004, 22:42

Re: Koken is dodelijk

Lijkt me geen eerlijke vergelijking: 30 minuten tot moes koken of 5 roerbakken
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton
Gebruikersavatar
DePurpereWolf
Artikelen: 0
Berichten: 9.240
Lid geworden op: wo 12 mar 2003, 19:44

Re: Koken is dodelijk

30 minuten koken en het is babyvoeding.


Wat een rottitel trouwens.
Gebruikersavatar
Wouter_Masselink
Artikelen: 0
Berichten: 8.560
Lid geworden op: ma 13 okt 2003, 09:54

Re: Koken is dodelijk

Lijkt me geen eerlijke vergelijking: 30 minuten tot moes koken of 5 roerbakken


Helemaal gelijk, ik weet niet hoe de engelse keuken is maar 'volgens beproefd Engels recept gedurende 30 minuten tot moes gekookt.' klinkt niet heel erg smakelijk. Gewoon koken totdat ze net gaar zijn, lijkt me een eerlijker vergelijk. Dan alsnog is stomen en roerbakken over het algemeen vaak lekkerder.
"Meep meep meep." Beaker

Terug naar “Wetenschappelijk Nieuws”