Moderator: physicalattraction
Leer eerst het verschil tussen gelijkspanning en wisselspanning.Repeltepeltje schreef:Niet direkt afbuigen, kijk:
Een draad veroorzaakt EM-straling. Nu houd ik een magneetje in de buurt van dat draad en voila! Ik heb de magnetische component beinvloed. Heb ik gelijk of heb ik gelijk? (bewijs 1)
En wat is een foton ookal weer? Vergeet niet dat licht én golfeigenschappen én partikeleigenschappen bezit. Daar hoor je Maxwell inderdaad niet over, daarvoor verwijs ik je naar de quantummechanica.Bovendien, licht plant zich voort door fotonen. EM-golven zoals je ziet bij een antenne, is een magnetische component die een elektrische component opwekt, wat weer een magnetische component opwekt, wat weer een elektrische component opwekt... bla bla. (bewijs 2)
Ja heel logisch, warmte genereert licht, lekker bezig johNog een bewijs (3) dat licht geen EM-verschijnsel is:
stel ik heb een draad waardoor een hoge stroom loopt. De draad wordt warm en ik krijg licht. Dat is logisch, vanwege de WARMTE.
Waar komen fotonen vandaan, nou bijvoorbeeld als een electron om de baan rond een atoom in een andere baan terecht komt. De ene baan heeft door zijn grotere afstand van de kern een hogere energie, de andere een lagere. Er moet dus ergens energie naar toe, want energie kun je niet zo maar kapot maken. Deze energie uit zich in de vorm van licht, EM-stralen dus.Het volgende voorbeeld is anders, want nu ga ik niet de stroom laten toenemen, maar wel de frequentie. Dat betekent dus dat de draad niet warm wordt. Nu is de frequentie erg hoog geworden (70.000 GHz of zo) en dat is de frequentie van zichtbaar licht, dus nu moeten er fotonen uit de draad komen. Een draad met fotonen? Raken die fotonen niet op? Is het mogelijk een draad te maken waar wel fotonen uit kunnen, maar niet naar binnen? Dan zou je uiteindelijk een "lege" draad krijgen. Waar komen fotonen eigenlijk vandaan, kan iemand mij dat nou eindelijk zeggen? Ik heb elektrotechniek gestudeerd, maar ik kan niet eens antwoord geven op bovenstaande vragen. Wat zijn dit voor opleidingen in Nederland? De hoogste frequenties die met oscillators bereikt zijn (waarvan ik heb gehoord) zijn 300 GHz, dat is al veel. Maar ik heb het dus over een theoretische oscillator van 70.000GHz of meer.
Kun je mij hiermee helpen? Ik heb de basistheorie van Maxwell achter de rug.