Daarmee suggereer je dat het gewicht van 5 kilo ook zichzelf aantrekt en dat is absoluut onjuist.
Dat is helemaal niet onjuist, IEDERE massa veroorzaakt zwaartekracht en trekt andere massa's aan.
Dus ook zichzelf.
De druk in het centrum van de aarde is alleen maar zo groot omdat de aarde zichzelf samentrekt onder zijn eigen zwaartekracht.
Nou is de eigen zwaartekracht van een steen van 5 kilo natuurlijk zeer klein, maar zeker niet 0!!
Je kan zeggen dat de steen vanwege het gravitatieveld van de aarde een kracht van plusminus 50 newton ondervindt, maar net zo waar is het, dat de steen een aantrekkingskracht van 50 newton op de aarde uitoefent.
Dus de steen valt niet alleen naar de aarde maar de aarde valt ook een heel klein stukje naar de steen.
Deze 2 bewegingen moeten bij elkaar opgeteld worden om de totale valsnelheid te bepalen.
Dat hierbij de enorme massa van de aarde overheerst en de massa van de steen te verwaarlozen is, maakt mijn bewering nog niet onjuist!
Uw redenering is niet helemaal correct:
De zwaartekracht is een kracht tussen twee massa's en zoals je stelt moet je inderdaad beide massa's in rekening brengen. Vandaar de formule die hier een paar keer aan bod gekomen is F= Gxm1xm2/r². met andere woorden beidevoorwerpen oefenen een evengrote kracht uit op het andere voorwerp. Het pingpong balletje oefent een even grote kracht uit op de aarde als de aarde op het pingpongballetje.
Om de versnelling van het voorwerp uit te rekenen gebruiken we echter een andere wet, namelijk de wet van de traagheid. F=mxa. Merkwaardig genoeg komen blijkt hierdoor dat voorwerpen ongeacht hun massa evensnel naar de aarde toe versnellen. (je kan evengoed stellen dat alle voorwerpen evensnel naar het pingpongballetje versnellen.
Het effect van de kleine massa wordt dus wel degelijk in rekening gebracht in de zwaartekrachtsformule, maar blijkt voor de versnelling van het object geen invloed te hebben.