Cassanne schreef:Beetje flauw, misschien. Maar als je vóót T1 diarree had, of een lintworm of andere parasiet, dan kan je door alleen een medicijn flink aankomen
Zelf als je minder eet...
Dus bij extreem magere mensen kan dat liggen aan een ziekte, en kan een medicijn zorgen dat ze aankomen.
En dat geldt ook voor hormonen. Denk maar eens aan insuline!
Dat is zonder twijfel waar maar ze zijn er juist naar op zoek of er medicijnen zijn die het metabolisme verlagen of de energieextractie uit het voedsel verhogen.
Ik heb nog geen sluitend antwoord gezien en heb zelf helaas nog te weinig kennis van de medicijnen om daar iets over te kunnen zeggen. Ik ben dan ook benieuwd.
Ik ben het dan ook niet helemaal eens met Abert davinci dat het idee dat de een sneller dik wordt dan de ander altijd een uitzondering zou zijn. Natuurlijk heb je gelijk met het broodbelegvoorbeeld, en inderdaad zullen daar veel gevallen aan te wijten zijn, maar tegelijkertijd zijn er ook genoeg mensen met een gezond eetpatroon die nog steeds sneller aankomen dan anderen als ze eens iets eten dat bij anderen geen probleem oplevert, en zelfs als ze dat niet doen en er een heel normaal gezond eet- en leefpatroon op nahouden, simpelweg omdat hun stofwisseling langzamer gaat dan die van anderen.
Er zijn toch ook mensen die alles kunnen eten en toch niet aankomen, zoals je hierboven kunt zien? Zij hebben waarschijnlijk een snellere stofwisseling.
Ja, maar die mensen zijn ook actiever. Kip-ei verhaal dus. Zijn ze actiever door een hogere stofwisseling of hebben ze een hogere stofwisseling door een hogere activiteit, ik weet het niet. Ik weet dat iedereen zijn stofwisseling stijgt wanneer hij actiever wordt dus je hebt altijd nog een keuze in ieder geval.
Die mensen die toch maar blijven aankomen ondanks een gezond eetpatroon bewegen wellicht te weinig of hebben gewoon niet zo'n gezond eetpatroon.
Tenzij jij iemand 24/7 in de gaten kan houden weet jij niet ofdat de ander de waarheid spreekt over zijn eetpatroon. Mensen die ongezond eten zien dat lang niet altijd bij hunzelf. Vaak zijn er veel verborgen caloriën. Dat broodbeleg was maar één voorbeeld maar zo zijn er nog wel meer bronnen. Wat te denken van drank. Als je een liteer fruitsap drinkt dan heb je ook het energetisch equivalent van 100 gram chips binnen. Stel; iemand drinkt 2 glazen fruitsap bij zijn eten, 's avonds bij het uitgaan 6 alcoholische consumpties, dan heeft hij al zo'n 1000 kCal extra binnen! Als je dan ook nog jouw brood dik belegd dan zit je al snel op 1500 kCal extra wat voor een meisje al 3/4de van de dagelijkse benodigde hoeveelheid is.
Volgens de experts zijn de genetische verschillen in stofwisselingefficientie maar zeer klein (3-4%)!
Dat er een enkeling is die pech heeft en net dat ene allel heeft gekregen waardoor hij super snel dik wordt dat wil ik wel geloven maar dan praat je over 1 op de miljoen en niet over de helft van de bevolking.
Nog even iets om over na te denken: 20 jaar geleden kwam obesitas veel minder voor in Nederland terwijl we toen toch ook al een welvarend land waren.
Hoe zou dat toch komen dat nu veel meer mensen obees zijn en de obese mensen veel erger obees zijn.
Door de genen
Lijkt mij niet
De genen veranderen echt niet zo snel. Het komt door onze slechte gewoonten.